Neljäkymmentäviisi nuorta muslimia Itävallasta, Bosniasta, Ranskasta, Saksasta, Alankomaista, Norjasta, Ruotsista, Sveitsistä ja Iso-Britanniasta kokoontuivat Caux'n kokouskeskukseen koulutusohjelman ”Oppiminen rauhantekijäksi” puitteissa 20-31 07. Se oli toinen tällainen ohjelma Caux'ssa, jota johti Imaami Ajmal Masroor Britanniasta. Oheinen kuva vuodelta 2009.
"Ajmal Masroor on hyvin rohkea. Nähdessään Britannian sodassa niiden maiden kanssa, joista heidän vanhempansa ovat tulleet, nuoret muslimit voivat tuntea epävarmuutta sitoutua yhteiskuntaan, jossa ovat kasvaneet.Vastaanotto enemmistön yhteisössä voi myös olla epäselvä, ja yhdistelmä voi aiheuttaa turhautumista ja vihaa, "sanoo Peter Riddell, brittiläinen ohjelman koordinaattori. "Muslimimaailma on nyt osa Euroopan maailmaa. Kun muutama vuosikymmen sitten, Eurooppa kokonaisuutena tarkoitti valkoista ja kristittyä, nyt se merkitsee mitä tahansa värisävyä ja uskontoa. "Vanhat" ja "uudet" Eurooppalaiset ovat rakentamassa uutta yhtenäistä kulttuuria . Tämä voi olla hyvin luova yritys, jos me ymmärrämme toistemme matkaa ja sitoudumme siihen kokosydämisesti. " Hän uskoo, että tämä on merkittävä ohjelma.
Osallistujina olivat nuoret muslimit, jotka tulivat oppimaan Masroorilta ja toisiltaan. Masroorin tavoitteena oli parantaa ymmärrystä oman uskoonsa ja miten elää sitä eurooppalaisessa yhteydessä.Istunnot olivat suunnitellut varustamaan osallistujia ja edistämään rauhaa sekä sekä omassa elämässään että laajemmassa ympäristössään.
Ohjelma koostui neljän päivän "sisäisestä dialogista" ja islamilaisten lähestymistapoja opiskelusta rauhan palauttamiseksi, jonka jälkeen osallistuttiin viikon kestävään konferenssiin teemalla ”Oppia elämään monikulttuurisessa maailmassa: diaspora ja rauhanteko Euroopassa.”
Yhteisen pohjan löytäminen
Sabina Ali on nuori ammattilainen Englannissa. Hän sanoi, "Caux'hon tuleminen antoi elämään todella ne ihanteet, jotka olen oppinut uskonnosta. Voin käyttää kokemuksia Caux'sta ja käyttää niitä yritysten työympäristössä kotona. "Hän jatkoi:" Yhdistän vakaumukseni musliminaisena siihen, mitä olen oppinut täällä. "Hän selitti, että hänen mielestään kaikille uskonnoille yhtäläisyyksiä , ja on tärkeää korostaa niitä yhtäläisyyksiä kunnioittaen eroja.
Toinen osallistuja, Suleiman Sakha, hammaslääkäri Isosta-Britanniasta, sanoi: "Se ei ole vain sisäinen muutos, että olen etsivällä mielellä, vaan ulkoinen yhtä hyvin." Hän selitti, että hän toivoi tämän foorumin antavan nuorille, koulutetuille muslimeille mahdollisuuden esittää mielipiteensä siitä, mitä maailmassa tapahtuu, niin että olisi parempi auttaa eri uskontokuntien ja kulttuurien ihmisiä ymmärtämään toisiaan. "Sinun ei tarvitse olla muslimi ymmärtääksesi islamin kauneutta. Yritämme löytää yhteisymmärryksen ihmisten arvojen ja uskomusten välillä, tehdä mikä on parasta kaikille osapuolille, puuttumatta ihmisten tai ryhmien kansalaisoikeuksiin”
Tanya Wood
Alkuperäinen uutinen: http://www.iofc.org/young-muslim-peacemakers