Gå til hovedindhold

"Stories of Hope from the Middle East"

To bitre fiender, en muslim og en kristen, forsontes og bruker nå all sin tid på å forhindre ytterligere krigføring. Møt dem i Oslo 28/4-4/5

Hvordan er det mulig for to bitre fiender, en muslim og en kristen, som sto på hver sin side i den libanesiske borgerkrigen, å forsones og nå sammen bruke all sin tid på å forsøke og forhindre ytterligere blodsutgytelse og krigføring? Og hva er det som får en syrisk kvinne bosatt i Canada til å vende tilbake til krigens terror for å starte fredsarbeid blant kvinner i Damaskus? De er del av det internasjonale nettverket Initiatives of Change (IofC), som arbeider for å bygge broer av tillit i en splittet verden. Nå kommer de på
besøk for å snakke med oss nordmenn, med flyktninger, skoleungdom, politikere og andre ledere. Møt dem!

Gruppen taler på åpne møter i IofC’s hus, Sophus Lies gate 5, 0264 Oslo

Lørdag 28.april kl 13.00  ”Creators of Peace : Daring to dream in Damascus ”
Søndag 29.april kl 15.00 ”Stories of Change from Syria and Lebanon”
Mandag 30.april kl 17.30 ”Addressing the rootcauses of polaization among youth”
Tirsdag 1.mai kl 12.00 Special welcome for people from Syrian and Middle East. Arabic language event.
 

Gruppen taler på åpent møte på University College of Southeast Norway, Drammen

Onsdag 2.mai kl 14.15 "What is the role of HOPE in a seemingly hopeless situation?"

 

Gruppen taler på åpent møte på Litteraturhuset, Wergelandsveien, Oslo

Fredag 4.mai kl.18.00 ” Stories of Hope from the Middle East ”

Det er stigende temperatur i norsk debatt om innvandring og ekstremisme. Etter å ha opplevd årevis av borgerkrig, kan denne gruppen av syrere og libanesere vitne om ødeleggelses-potensialet i polarisering og mistillit. Samtidig har de erfart at forsoning og brobygging på tvers av skillelinjer er mulig og at fiender kan bli venner og samarbeidspartnere.

Møt disse mens de er i Oslo:

Assaad Chaftari og Haidar Ammacha er ledere av organisasjonen ‘Fighters for Peace’, en gruppe libanesiske eks-militsledere som har kommet til å angre sin rolle i den libanesiske borgerkrigen (1975-1990). Chaftari og Ammacha kjempet på motsatt side under krigen. De siste seks årene har Fighters for Peace snakket til over 23 000 unge mennesker i skoler og universiteter med det formålet å ”av-romantisere krigens image”. The British Council i Libanon produserte nylig en kort dokumentar, ‘Fighting for Peace’, om deres arbeid.

Sammen med dem kommer to syriske kvinner som, inspirert av den internasjonale bevegelsen ‘Creators of Peace’, jobber blant kvinner i Damaskus. Creators of Peace jobber for å utvikle og styrke kvinners rolle og bidrag i fredsskapende arbeid - tilsvarende fredssirkler har vært gjennomført i Norge også de siste årene. Iman Alghafari er lærer i Damskus. Hun har organisert «Creators of Peace Circles» (fredssirkler) som har tiltrukket seg et voksende antall syriske kvinner fra stridende leire og ulike partier. Ula Aldarwish er en ung arkitekt som ble kjent med Alghafari gjennom fredssirklene og har båret dette arbeidet videre sammen med henne.